4 Kasım 2019 Pazartesi


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 02-08 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI MESAJI

                02-08 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası, hastalıkla ilgili aileleri bilinçlendirmek, lösemili çocukların sorunlarını dile getirip çözüm yollarını aramak amacıyla toplumsal farkındalığın oluşturulacağı bir haftadır.
Bir kan hastalığı olan lösemi, kök (ana) hücrelerin anormal hücreye dönüşmesiyle ortaya çıkan, tedavi edilmediğinde ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Kan kanseri olarak da bilinen lösemide erken teşhis çok önemlidir.
Tedavi süreci zorlu ve uzun olan lösemi  hakkında ailelerin, bu hastalığı taşıyan çocukların bilinçlendirilmesi, tedavinin olumlu sonuçlanması açısından büyük önem arz etmekte olup, tedavide psikolojik desteğin ilaçlar kadar etkili olduğu da hiç bir zaman unutulmamalıdır.
Geleceğimiz olan lösemili çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerine toplum ve devlet olarak her türlü desteği vermek, halkımızı bilinçlendirmek, erken teşhisin önemini vurgulamak ve lösemili çocuklarımıza karşı doğru yaklaşımları kazandırmak hepimizin en büyük görevi olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; löseminin ciddi fakat tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu unutmayarak, çocuklarımıza ve ailelerine acil şifalar diler, sağlıklı ve mutlu bir gelecek temenni ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder