29 Eylül 2013 Pazar

6. AHİLİK KÜLTÜRÜ ve ESNAF BAYRAMI KUTLANDI
Niğde de, “6. Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı” kutlamaları Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Hükümet meydanındaki kutlamaya, Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar katıldı. Kırşehir Mehteran Takımı’nın mehter gösterisiyle başlayan kutlamalarda Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaptı
Törende konuşmaların ardından Ahi Evran Niğde ve Bor Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan şed kuşatma ekibi tarafından temsili şed kuşatma töreni yapıldı.
Niğde'de "Yılın Ahisi" seçilen 80 yaşındaki berber Muharrem Ulaşer'e plaketin verildiği törende, 53 yıl şapkacılık yapan Beyzat Çetin en deneyimli esnaf seçildi.
Ahilik Haftası ile ilgili düzenlenen kompozisyon yarışmasında da dereceye giren ilk üç öğrenciye çeyrek altın verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder