18 Eylül 2013 Çarşamba

AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi,
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Türk milletinin, tarihin her döneminde karşılaştığı tüm zorluklara rağmen bağımsız yaşamayı, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edindiğini belirten Selvi, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizde şehitlik makamı ile birlikte anılan ve milletimizin gönlünde çok özel bir değeri olan mertebe, ‘Gazilik’ mertebesidir. Aziz vatanımızın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzurunu korumak için canları pahasına görev yaparak bu mertebeye ulaşan Gazilerimiz, cesaret ve fedakarlığın sembolleri olarak milletimize mal olmuşlardır. Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin mirası ve emanetidir. Bizler de bu kutsal emanete aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacak, gelecek nesillere daha müreffeh bir ülke bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak ortak sorumluluğumuzdur. Onların yaşadıkları sorunların çözülmesi için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde çaba göstermeye devam edeceğiz.

92'inci yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder