24 Eylül 2013 Salı

Kaçak İçki ve Sigara Ele Geçirildi

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İl Merkezinde ve ilçelerinde kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde;
 M.T. isimli şahsın Adana İlinden temin ettiği kaçak sigaraları Çamardı İlçesi güzergâhını kullanarak Niğde merkezine nakledeceğinin öğrenilmesi üzerine Çamardı ilçesinde şahsın sevk ve idaresinde bulunduğu araç durdurularak yapılan arama sonucu toplam 1.980 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir.
E.A. isimli şahsın sevk ve idaresinde bulunan araç ile Adana İlinden temin ettiği kaçak sigaraları Niğde de piyasaya süreceğinin öğrenilmesi üzerine, araç durdurulmuş araçta yapılan arama sonucunda değişik markalarda 6.300 paket kaçak sigara, 24 adet kaçak rakı ve 96 adet kaçak viski ele geçirilmiştir.
Ayrıca Adli Makamların talimatları doğrultusunda Niğde Valiliğinin oluru ile oluşturulan komisyon huzurunda 2013 yılı içerisinde değişik tarihlerde ele geçirilen toplam 81.000 paket kaçak sigara Niğde Çimento Fabrikasında (Çimsa) yakılmak suretiyle imha edilmiştir.

 2 olayda toplam 8.280 paket kaçak sigara ile 120 adet kaçak içki ele geçirilmiş, 2 şahıs hakkında 5607 sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapıldığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder