15 Eylül 2013 Pazar

OTOMOBİL FEDERASYONUNUN ULUSLARARASI TRANS ANATOLİA
YARIŞLARININ
ÜÇ GÜNLÜK PROGRAMI NİĞDE’DE YAPILACAK
Türkiye Otomobil Sporları Federasyon yetkilisi Orhan Celen’in verdiği bilgilere göre 14-21 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak Trans Anatolia Rallisinin Antalya, Burdur, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Adana ve İçel yerleşim merkezlerini kapsayan güzergâhlarda organize edilecek.
4x4 araçlarla ve enduro motorlar, ATV ve kamyonlar ile bir çok ülkeden sporcuların katılımıyla koşulacak olan trans anatolia rallisi, Antalya İlinden start alacak ve Kapadokya bölgesi, Toros dağlarında belirlenen günlük ortalama 300 km. lik etaplar ile 7 günde toplam 2300 km. lik parkurda 17-18-19 Eylül 2013 tarihlerinde NİĞDE DE belirlenen program dahilinde yapılacaktır.
Niğde’yi kapsayan rallinin 3. etap güzergâhı 17 Eylül 2013 Cumartesi günü Altunhisar yolu geçişini takiben Ulukışla, Kitreli, Ihlara, Kayırlı, Yazıhüyük yerleşim yerlerinden Nevşehir Derinkuyu olarak devam edecektir.
4. Etap 18 Eylül 2013 Pazar günü Nevşehir Ürgüp Perissia Otel’den başlayıp İlimiz Orhanlı kasabasından giriş yaparak Edikli, Hüyük Kayseri-Niğde yol geçişini takiben Çavdarlı Değirmenli, Üçkapılı, Ören, Çamardı yolu, Çamardı İlçesi ve Çukurbağ köyü kamp alanında mola verilerek tamamlanacaktır.
5. Etap 19 Eylül 2013 Pazartesi günü ise başlayacak ralli yarışı Çukurbağ kamp alanı (Aladağlar Milli parkı) arazi yolu ile Yelatan hareket edilerek Dedeman Madencilik, Pozantı D 750 karayolu kullanılarak Çiftehan, Ali Hoca, Maden Köyü, Darboğaz’dan sonra Orman ve yayla yolları ile yazıgöl mevkiinden Karaman Demosan Otel’de mola verilecek yarış başladığı yer olan Antalya’da son bulacak.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Uluslar arası basın yayın organlarının ralliyi takip edeceklerini, yarışmaya dünyaca ünlü yarışçıların katılacağını, Anatolia rallisinin dünyaca ünlü Dakar rallisi ile eşdeğer kalitede bir ralli olduğunu ve ilimizin tanıtımına katkıda bulunacağını ifade eden Turhan bütün tedbirlerin alındığını belirterek yarışların sorunsuz, kazasız, başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder