23 Kasım 2013 Cumartesi

2. Kuşak Mübadillerin Niğde Ziyaret

Yunanistan Drama şehrinin Kalambak Köyünden Niğde Gölcük Kasabasına gelen 50 kişilik mübadil grup Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret etti.
Niğde'nin Gölcük kasabasından 1924 yılında gerçekleşen göç ile ülkelerine giden 2. Kuşak Yunanistanlı 50 kişilik grup dostluk bağlarının devam etmesi adına eski memleketleri olan Niğde'nin Gölcük kasabasına ziyarete geldi. Yunanistan Drama şehrinin Kalambak Köyünden Simos Sümbüloğlu ve Niğde'nin Gölcük Kasabasından Cumhur Ünlüler'in organize ettiği geziye katılan Yunanistanlı grup Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğanı makamında ziyaret ederek "Gölcük bizim 1924 yılında atalarımızın yaşadığı yer. Biz Niğde'den göç eden 2. kuşak yunanlılar olarak geçmişimizi tanımak ve dostluk bağlarımızı güçlendirmek için ziyarete geldik. Gölcük Niğde'ye bağlı olduğu için dolayısı ile bizler Niğde Belediye Başkanını da ziyaret ettik" şeklinde konuştular.
Misafirleri makamında kabul eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'yi anlatan çeşitli hediyeler vererek misafirlere 'Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir' tablosunu hediye etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder