24 Kasım 2013 Pazar

AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi,
 24 Kasım Öğretmenler Günü  kutlama mesajı

yayınladı. Bir ülkenin geleceğinin, o ülke insanının göreceği eğitime bağlı olduğunu söyleyen Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Her insanın yaşamında silinmez izler bırakan, her çocuğun kendi yolunu bulmasında rehberlik eden öğretmenlerimizin heyecan duyarak, inanarak, severek, fedakârlık göstererek sürdürdükleri bu değerli mesleğin halkımızca saygınlığı büyüktür.
Ülkemizin gelişim, değişim, dönüşüm ve kalkınmayı gerçekleştirerek gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Eğitim ve gelişme arasındaki sebep sonuç ilişkisi dikkate alındığında; yüksek okullaşma, kaliteli eğitim, öğrenci başına yapılan harcama, eğitimin bütçedeki payı, yükseköğretimde okullaşma ve ekonomik gelişmişlik arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Kuşkusuz ekonomik kalkınmışlıkta, ulaştırmada, bayındırlıkta, sağlıkta, adalette, savunmada ulaşılan son noktaları ileriye taşımak için bize en önemli ivmeyi kazandıracak olan unsur eğitim; eğitimin ivmesini belirleyenler ise öğretmenlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diler, tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutlar bu vesile ile öğrencilerimize ve velilerimize selam ve saygılarımı sunarım.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder