9 Kasım 2013 Cumartesi


KARAYOLLARI  6. BÖLGE MÜDÜRÜ AYDIN DOĞAN,
NİĞDE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU


Karayolları 6. Bölge Müdürü Aydın Doğan, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın daveti üzerine karayolları çalışmalarını yerinde incelemek için Niğde'ye geldi.
Kılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, karayolları teşkilatının Niğde'de yüz akı çalışmalarının olduğunu ifade etti.
Yapımı devam eden otoban çalışmalarının olduğunu aktaran Kılıç, "Karayolları teşkilatının Niğde'de de yüz akı çalışmaları var. Bildiğiniz gibi hala devam eden bir otoban bağlantısı şu anda yapılıyor, yine Niğde - Bor arasında devam eden yol yapım çalışmalarımız var. Kara yollarının ilimizde ki hizmetleri ile ilgili olarak yerinde denetim yapmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü Otoyolları İşletme Daire Başkanımız Enver İskurt ve Karayolları 6. Bölge Müdürümüz Aydın Doğan ile bir çalışma yapacağız" dedi.
Doğan ise Gölcük, Çamardı, Niğde-Çiftlik ve Niğde-Bor arasındaki karayollarındaki çalışmaları yerinde incelemek için Vali Kılıç'ın daveti üzerine Niğde'ye geldiklerini kaydetti.
İlk olarak Çamardı ilçesindeki toplam 50 kilometre yolun 22 kilometresinin kaplamasını tamamladıklarını belirten Doğan, "Trafik sorunu çözüldüğü için sadece korkuluk ve köy bağlantıları gibi küçük işler kaldı onları da yapıp teslim edeceğiz. Devamındaki 28 kilometrelik kısmında proje çalışması devam ediyor. Niğde-Bor çalışması konusunda geciktik, oradaki yol kullanıcıları kusurumuza bakmasın yaklaşık 4 aydır yolumuzu bitiremedik ama çalışmalarımız devam ediyor. Asfaltlama çalışmalarına bugün başladık. İlk olarak 4 kilometrelik yolu hizmete açacağız, hava şartları müsait olursa bir 4 kilometre daha yapacağız. Yolumuzu 2x3 şerit olarak hizmete açacağız, tamamı 2014 yılında bitecek. Yolu komple kapsayacak şekilde bir alttan yada üstten köprülü kavşak olması için buradaki sivil toplum kuruluşlarından taleplerini ve kendi teknik imkanlarımızı genel müdürlüğümüze ilettik" diye konuştu.
2014 yılının Haziran ayı sonunda Gölcük karayolunun tamamlanacağını vurgulayan Doğan, Niğde-Çiftlik Tepeköy karayolunun ihale ve projesinin tamamlandığını, yüklenici firmanın bu hafta sözleşmesini imzalayacağını söyledi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder