20 Kasım 2013 Çarşamba

DÜNYA LİDERLERİ DİYABETİN ARTAN YÜKÜNÜ TARTIŞMAK ÜZERE BUGÜN İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELİYOR
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Dünya liderleri, günümüzde 382 milyon kişinin mücadele ettiği diyabeti ele almak üzere bu Zirve’de bir araya geliyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) verilerine göre diyabet, 2035 yılında 592 milyondan fazla insanın sağlığını tehdit edecek. Zirve’de diyabet tehdidinin yarattığı zorluklar ve gelecekteki çözümleri tartışılacak ve Zirve, Başkan Bill Clinton ve Kofi Annan’ın konuşmalarına ev sahipliği yaptı.
Zirve’ye Başkan Bill Clinton ve Kofi Annan destek veriyor
Clinton Vakfı’nın kurucusu ve Amerika Birleşik Devletlerinin 42’nci Başkanı Bill Clinton uydu bağlantısı ile günümüz epidemisi hakkında görüşlerini paylaşacağı bir konuşma yaparak Zirve’ye destek veriyor. Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri Kofi Annan da Zirve’ye katılarak dünyadaki diyabet yükünün beraberinde getireceği sorunlar üzerine bir konuşma gerçekleştiriyor.
Diyabet dünyada milyonlarca insanı etkiliyor; bu soruna verilecek yanıt global düzeyde olmalı.
IDF Başkanı Michael Hirst, IDF tarafından henüz yayınlanan 2013 Diyabet Atlası’ndaki diyabet verilerini aktarmak üzere Zirve’ye katılıyor. Yayınlanan rapora göre dünyada 2013 yılında 382 milyon olduğu belirtilen diyabet hasta sayısının 2035 yılında 592 milyon olacağı tahmin edilmektedir. Buna bağlı olarak da sağlık harcamalarının 2035 yılında 548.5 milyar Amerikan Doları’ndan 627.3 milyar dolara ulaşacağı ön görülmektedir. Son veriler şu anda yetişkin dünya nüfusunun %8.4’ünde diyabetin görüldüğünü ve mevcut hastaların %45’inin diyabet hastası olduğunu bilmeden yaşadığını göstermektedir. Türkiye açısından değerlendirildiğinde, 2013 Diyabet Atlası verilerine göre Türkiye’de diyabetin görülme sıklığı 2013 yılında %14.5’e ulaşmıştır. Michael Hirst, diyabeti önlemek için yaşam şekli düzenlemeleri ve erken teşhis konularının liderler tarafından ele alınması gereken başlıca iki konu olduğunu belirtmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder