20 Kasım 2013 Çarşamba

ÇAMARDI MEHMET AKİF ERSOY YATILI BÖLGE OKULUNDA SODES PROJESİ

Kalkınma bakanlığı tarafından oluşturulan sosyal destek programı (sodes) çerçevesinde hazırlanarak kabul olunan 2013-51-0026 nolu Tüm Zamanlarım Değerli Projesi kapsamında zenginleştirilmiş kütüphane ve müzik atölyesi yapım çalışmaları Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulunda devam ediyor. Proje kapsamında yapılacak olan zenginleştirilmiş kütüphane ve müzik atölyesi ilçemizde bir ilk teşkil ediyor. Tadilatı yapılarak boyanan zemin döşemesi değiştirilen Atölye ve Kütüphanenin görüntüsü şimdiden değişip sıcak bir ortam oluştu.
Zenginleştirilmiş kütüphane ile asıl amaç kütüphanelerin sıkıcı ortamlar olarak görülmekten çıkması ve cezbedici unsurlar ile çocuklara kitabı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır.  Bu bağlamda kütüphane içinde renkler seçilirken çocukları cezbedecek sıcak renkler tercih edildi. Proje tamamlandığında okul son derece ferah ve işlevli olan bir kütüphane ortamına kavuşacak.
              Müzik Atölyesinde piyano, bateri, gitar, bağlama, keman,  pek çok vurmalı çalgı bir arada bulunacak. Proje kapsamında hazırlanan Müzik Atölyesinde Ocak ayında vurmalı çalgılar kursu başlayacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder