27 Kasım 2013 Çarşamba

 BAŞARILI ÖĞRENCİLERE  ÖDÜL
          ÇAMARDI İLÇESİNDE BAŞARILI ÖĞRENCİLERE KAYMAKAM ADNAN KARAOSMANOĞLU ÖDÜL VERDİ. VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE ÖNERİLERDE BULUNDU. YAŞANMIŞ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI.

        Başarılı öğrencilere ödülleri, Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu’nda yapılan törende verildi. Törene Kaymakam Adnan KARAOSMANOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY, Şube Müdürü Hacı DÜNDAR, okul müdürleri, ilk 10’a giren öğrenciler ve öğrencilerin velileri katıldı. Törende konuşan Kaymakam KARAOSMANOĞLU :
      “Bu ödül törenin amacının çocuklarımızın başarılarına bir nebzede olsa katkı sunmaktır. Öğrencilerimiz bizim, ilçemizin ve ülkemizin geleceğidir. Saygı değer velilerimiz şunu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın ki bu çocuklarımız yarın ülkemizin gelişimi için çok büyük işler yapacaklardı. Günümüzde imkansızlık diye bir şey yoktur. İmkanı olmayan için devletimiz bütün imkanlarını seferber etmektedir. İmkanı olmayan kimse varsa biz elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya gece gündüz hazırız. Yeter ki siz okuyun okumak isteyin. Bir öğrencinin okuldan ilişiğini kesmek istediğini duyunca benim yüreğim sızlıyor.
    Kıymetli velilerimiz hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Vatan dediğimiz sadece bir kuru topraktan ibaret değildir. Vatan üzerinde yaşayan insan topluluğuyla anlam kazanır yoksa sadece bir kuru toprak olarak kalır.. Ailemize, ülkemize ve insanlığa faydalı olmanın yolu okumaktan geçer. Allah’ü Teala’nın ilk emri nedir? Oku’dur. Bakın Allah bile bize ilk olarak bunu emrediyor. Biz de bu emrin gereğini yerine getireceğiz.
    Sevgili anneler babalar çocuklarınıza karşı lütfen olabildiğince hoşgörülü ve ilgili olun. Çocuklarımızın istediği herhangi bir şey karşısında hemen öfkelenmeyin önce dinleyin dinlemek çok önemli. Dinlemez isek anlayamayız, anlayamaz isek hi

çbir problemi çözemeyiz. Çocuklarımızla ilgilenelim bilginin temelini ilgi oluştur. Bilginin başındaki B’yi çıkardınız mı ilgi kalır. B-ilgili olun.
Çocuklar olabildiğince çalışın. Kendinizi asla küçük görmeyin ben burada şuan geleceğin bilim adamları, yöneticilerini, öğretmenlerini, hakimlerini, savcılarını görüyorum. Sizlerde buna inanın. Sizlerin başarısı karşısında en az sizler kadar heyecanlanıyorum ve sizler gibi içim kıpır kıpır oluyor. Başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.
     Daha sonra ödül törenine geçildi. İlk üçe giren öğrencilere tablet bilgisayar, geriye kalan yedi öğrenciye ise birer tane çeyrek altın verildi İlçede yapılan deneme sınavında 8. Sınıflarda ilk 10’a giren öğrenciler : Tunahan KARACA , Mustafa ŞAHİN , M.Can YAŞAR , Nihal YAŞAR , Semanur ORHAN , M.Şahin ZENGİN , Sümeyye OKÇU , Hatice KÖRKOCA , Elif ESER , N.Ezgi SÖZEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder