12 Kasım 2013 Salı


ATATÜRK'Ü ANMA KOŞUSU YAPILDI

ANKARA DA YAPILAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA KOŞUSUNDA NİĞDE’Lİ ATLETLER 2 ŞAMPİYONLUK, 1 İKİNCİLİK, TAKIM HALİNDE 1 İKİNCİLİK VE  1 ÜÇÜNCÜLÜKLE DÖNDÜLER. 
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. Yıldönümü münasebetiyle Ankara da geleneksel olarak düzenlenen yarışlar 10 Kasım 2013 tarihinde Pazar günü güzel bir havada koşuldu. Anma koşusu eski hipodrom alanında, 46 ilden, 190 kulübün 940 bayan ve erkek sporcunun ve küçükler, yıldızlar, gençler ile üniversiteler kategorilerin de yapılarak gerçekleştirildi.
Yapılan Anma koşusunu da; Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhan Başoğlu, eski federasyon başkanlarından Mehmet Yurdadön ile Mehmet Terzi, efsane maratoncumuz İsmail Akçay ve eski şampiyonlarımızdan Veli Ballı, Mehmet Tümkan, Ahmet Altun, Serap Aktaş, Haydar Doğan izlediler.
Yarışmalarda Niğde ilinden 1500 m. Yarışmasında koşan Şevval Özdoğan  şampiyon oldu.
10 Kasım 2013 pazar günü yapılan Atatürk yarışında Niğde Üniversitesi takım halinde Erkeklerde 2. Bayanlarda 3. oldu. Ferdi olarak ise Muzaffer Bayram 6000 m. Üniversiteli büyük erkeklerde şampiyon olurken, Hülya Baştuğ da 4000 m. Üniversiteli büyük bayanlar yarışmasında 2. Oldu.
Atletizm il temsilcisi ve Niğde Üniversitesi BESYO Öğretim görevlisi Ali Tunç yaptığı açıklamada  “Niğde nin atletizmde başarılı bir döneme girdiğini, Gençlik sporda 3 tane kadrolu, 2 tane fahri antrenörün görev yaptığını, bunların gayreti ile gelecekte daha başarılı olacaklarını” söyledi. Üniversitenin tartan atletizm pistininde önümüzdeki günlerde teslim edileceğini söyleyen Tunç bu tesisin Niğde atletizminin gelişmesine katkıda bulunacağını belirtti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder