12 Kasım 2013 Salı


Niğde’nin Vizyonuna Umut Veren Toplantı

Ülke ekonomilerinin kalkınmasında ulusal ölçekli bakış açısından yerel ölçekli bakış açısına doğru bir eğilim gözlenmektedir. Bu kapsamda kent ekonomilerinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve değerlendirilmesi ile ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlanabileceği düşünülmekte ve gündeme gelmektedir.
Kent ekonomi forumları ile kentin farklı yönleri ortaya çıkarılmaya, zayıf yönleri ve rekabetçi üstünlükleri belirlenmeye çalışılırken; aynı zamanda, kentin refah düzeyini yükseltecek ve ülke kalkınmasına kentin katkısını artıracak fırsatları ve vizyoner proje fikirlerini ortaya çıkarılmaya çalışılmaktadır.
Bu amaca hizmet etmek üzere AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından sivil inisiyatif niteliğinde başlatılan Kent Ekonomileri Forumu tüm illerde hayata geçirilmiştir.

Ak Parti Ekonomi İşleri Başkanı Ali Dede TEKİN’in koordinesinde hazırlanan Niğde Kent Ekonomisi Forumu’nun ilk toplantısı da bu kapsamda 9 Kasım 2013 Cumartesi günü Niğde Grand Hotel’de gerçekleştirilmiştir.
Toplantının açılışında AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah ÖZDEMİR, Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN ve Niğde Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU konuşmaları ve Niğde Milletvekili Dr. Ömer SELVİ telgraf ile katılımcıları selamlamışlardır. Toplantının moderatörlüğünü yürüten Yrd. Doç. Dr. Umut KOÇ, Kent Ekonomileri Forumu’nun amaç ve işleyişi hakkında bilgi verdikten sonra toplantı başlamıştır. Yaklaşık üç saat süren ve verimli geçen forumda beş farklı masada 50 kadar katılımcı masa içindeki müzakerelerini yapmış ve ortak vizyoner proje fikirleri belirlenmeye çalışılmıştır. Mümkün olduğunca Niğde’yi temsil edecek tüm paydaşların katılım gösterdiği toplantıda, katılımcılara toplantı öncesinde de gönderilen aşağıdaki sorular müzakere konusu yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder