13 Mayıs 2014 Salı

12 Mayıs Hemşireler Günü Mesajı



12-18 Mayıs Hemşireler Haftası ile ilgili Açıklama yapan Niğde Sağlık Sen Şube Başkanı Rıdvan YEŞİLDAL Açıklamasında “Hemşirelik mesleğinin sorunlarına değindi. Açıklamada “ 12-18 Mayıs tarihleri Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır. Sağlık hizmetlerinin en önemli parçası olan hemşirelerimizin, mesleki konumları ile örtüşen haklar ve çalışma koşulları noktasında önemli sorunları bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı alımlara rağmen, geçmişten gelen yanlış istihdam politikaları nedeniyle, hekimlerde olduğu gibi hemşirelik de Türkiye'de istihdam açığı en yüksek meslek gruplarından biri olarak öne çıkmaktadır. İstihdam yetersizliği nedeniyle yoğun iş temposu altında çalışan hemşirelerimiz, halkımızın sağlık hizmet talebinin karşılanması konusunda büyük fedakârlıklarla görevini yerine getirmektedirler.

Ayda ortalama 8 gün nöbet tutma zorunluluğu olan hemşirelerimizin nöbet sürelerinin fazlalığı ailelerine ve diğer sosyal ortamlara katılımını kısıtlamaktadır. Sendikamızın yaptığı araştırmaya göre hemşirelerimizin yüzde 78’i ailesi ile yeterince vakit geçiremediğini düşünmektedir.

Sağlık kurumlarında şiddet ve psikolojik tacize en çok maruz kalan kesim olarak hemşireler öne çıkmaktadır. Şiddeti hak olarak gören çevrelerin saldırganlıklarını önleyecek, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarına güven içinde çalışma ortamları sağlayacak yeterlilikte yasal ve fiziksel önlemler alınmalıdır. Hemşirelerimiz çalışma hayatının yoğunluğu ile aile sorumlulukları arasında sıkışmaktan kurtaracak tedbirler alınmalıdır. Bu çerçevede 24 saat kreş hizmeti imkanı sağlanmalıdır. Sağlık-Sen, yukarıda sıralanan sorunların çözüme kavuşması noktasında kararlılıkla sürdürdüğü sendikal mücadelesini gelecekte de aynı kararlılıkla sürdürecektir. Bu düşüncelerle tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını Sendikamız adına kutluyorum.” Ve bu sıkıntılardan bir nebze de olsun uzaklaşmaları anlamında 25 Mayıs 2014 Pazar günü Okyanus Plaza Düğün Salonunda Saat 14.00 da Ebeler, Hemşireler ve Anneler günü ile ilgili bir eğlence tertip edeceğiz bu programa bütün çalışanları bekliyoruz. Hemşirelerimizin Çalışma Ortamları, Sosyal, ekonomik ve Özlük Hakları Adil Bir Şekilde Düzeltilmelidir.” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder