13 Mayıs 2014 Salı

ENGELLİ VATANDAŞLARIN ASKERLİK HEYECANI

Niğde’de Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 14 engelli vatandaşımız bir günlüğüne temsili askerlik yaptı.
Niğde İl Jandarma Komutanlığında yapılan törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Kadir Okyay, Kurum Müdürleri ve engellilerin aileleri katıldı.
Törende yaptığı konuşmada askerlik mükellefiyetinin Türk Ulusu için bir onur vesilesi olduğunu vurgulayan Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ufuk Nayır: “Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü düzenlemiş bulunmaktayız. Bugün sizlere kısa da olsa askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Etkinlik kapsamında Niğde İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen 14 engelli vatandaşımız, asker elbisesi giymelerinin ardından kısa bir eğitim aldı. Daha sonra tören alanında üzerinde Türk Bayrağı ile silahlar bulunan masalara ellerini koyan engelli vatandaşımız yemin etti.
Engelli askerlerden Adem Işık yaptığı konuşmada, asker ocağına gelmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin heyecanını yaşıyoruz. Engelli olmayan arkadaşlarımızın askerlik vazifelerini yerine getirdikten sonra, askerlik dönüşü anlattıkları hatıralarını dinledikçe, anı fotoğraflarını gördükçe askere gitmemenin üzüntüsünü duyuyordum, şimdi bizim de askerliğe dair hatıralarımız fotoğraflarımız olacak" dedi.
Konuşmaların ardından, engellilere terhis belgeleri verildi. Bir günlük asker olmanın sevincini yaşayan engelliler, aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder