29 Mayıs 2014 Perşembe

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI LÜTFİ ELVAN NİĞDE’DEYDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bir dizi ziyaret ve program için Niğde’ye geldi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ilimizde incelemelerde bulundu.
Valiliği ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Alb. Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Vali Yardımcıları, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve protokol üyeleri karşıladı.
Valilik makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Niğde, Orta Anadolu’muzun şirin, potansiyeli oldukça yüksek bir ilidir. 
Köklü bir geçmişi var, önemli bir tarım potansiyeli var. Yine bu tarım potansiyeline bağlı olarak sanayi alanında gerçekten kendi ölçeğindeki illerle kıyaslandığında belli bir konuma geldiğini görüyoruz. Özellikle son yıllarda sanayi ihracatında önemli bir artış görüyoruz.
Ulaştırma alanına baktığımızda ise aşağı yukarı 12 yıl önce toplam bölünmüş yol uzunluğu Niğde İlimizde 54 km idi. Bugün bu yolu biz bölünmüş yol uzunluğu olarak 271 km’ye çıkardık. Tam 4 katı bir artış sağladık.
 Yaklaşık yine 510 milyon lira tutarındaki Kemerhisar-Pozantı Otoyolu Projesini biliyorsunuz, gerçekleştirdik. Toplam uzunluğu 145 km olan bu projenin 2013 yılı sonu itibariyle toplam 125 km’sini Yine bir başka önemli projemiz Niğde-Tepeköy-Çiftlik Yolu Projesi. Özellikle kış aylarında ciddi sorun teşkil eden ve ulaşımı önemli ölçüde zora düşen bir yol güzergâhımız. Bu güzergâh üzerinde çalışmalara başladıktamamlayarak trafiğe açtık.  Geriye kalan 20 km’lik kısmını da inşallah bu yıl içinde tamamlayacağız.
Yine 8 km’si 2x3 şeritli otoyol ve 1,9 km’lik kısmı bağlantı yolu olmak üzere toplam 9,9 km’lik çevre otoyolunu da inşallah yapacağız. Ankara-Pozantı Otoyolu Niğde çevre yolunun trafiğe açılması ile daha da işlevsel hale gelecek. Mersin’den ve Adana’dan gelen transit trafik ile Niğde şehir içi trafiği birbirinden ayrılacak ve Niğde’nin kuzeyinde yer alan Kırşehir-Nevşehir-Kayseri-Kırıkkale gibi yerleşim merkezlerine seyahat süresi daha da kısalacaktır.
Özetle söylemem gerekirse biz Niğde ilimizi ulaşım alt yapısı itibariyle daha rahat ulaşılabilir ve daha konforlu seyahat edilebilir bir hale getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz.

 Ve tabi önemli projelerimizden bir tanesi de demiryolu ile ilgili. Şu an biz Niğde’den geçen ve Ulukışla’ya kadar uzanan demiryolunun komple ray sistemlerini değiştiriyoruz. Alt yapılarını yeniliyoruz. Sinyalizasyon sistemini kuruyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder