24 Mayıs 2014 Cumartesi

3. İstanbul Uluslararası Su Formu Dünya Çapında Bilim Adamlarının Katılımıyla Toplanıyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve dünya çapında bilim adamları ile üst düzey yabancı devlet adamlarının katılacağı 3. İstanbul Uluslararası Su Forumu (İUSF) 27-29 Mayıs tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde toplanıyor.
Forum Üç Yılda Bir Toplanıyor
Üç yılda bir ve Dünya Su Forumu organizasyonlarından bir yıl önce toplanan İUSF panel düzeninde gerçekleştirilecek ve forumun sonuçları International Uluslararası Su Kaynakları Birliği (Water Resources Association) tarafından çıkarılan Water International dergisinde yayımlanacak.
Forumun Ana Temasını “Su Güvenliği” “Suyun Hukuki Yönleri” Oluşturuyor
Dünya çapında bilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek forumun ana temalarını ise “Su Güvenliği” “Suyun Hukuki Yönleri” başlıkları oluşturuyor. Bu ana temalar altında su yönetişimi, su-gıda-ekoloji bağıntısı, iklim değişikliği ve buna bağlı afetler, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri süreci, su yönetiminde bütünleşik yaklaşımlar, su hakkı ve sınır aşan sularda işbirliği konuları tartışılacak.
Son 3 Asırda Su Tüketimi 35 Kat Arttı
Su tüketiminin son 3 asırda 35 kat büyüdüğü dünyada, bu sınırlı kaynağa talep her geçen gün daha da artıyor ve erişimi zorlaşıyor. İnsanoğlu ise suyu herhangi bir tedbire ihtiyaç duymaksızın bilinçsizce kullanıyor ve dünya sahnesinde su kıtlığının baş aktörü olarak rol oynuyor.
Dünya Nüfusunun Dörtte Biri Yeterli ve Sağlıklı İçme Suyuna Sahip Değil
Dünyada 400 milyonu çocuk olmak üzere 1,5 milyar insan, bir başka deyişle dünya nüfusunun dörtte biri yeterli ve sağlıklı içme suyuna sahip bulunmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder