17 Mayıs 2014 Cumartesi

 NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI MESAJI
Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli vatandaşlarımızın yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkarmak, toplumsal destek ve rehabilitasyon programlarını geliştirmek önemlidir. Bu onların başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler olabilmeleri için zorunludur. Bunun bilinciyle eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan,  kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır.
Hepimizin birer engelli adayı olduğu dünyamızda bu sorunlar sadece engelli vatandaşlarımızın değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu sorunları çözmek için toplumun her kademesinin ortaklaşa çalışması gerekmektedir. Engelli olmak bir kusur değildir. Hepimiz engelli olmak için bir potansiyeliz. Tüm insanlar bunun bilincinde olmalı ve toplum olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarına bu bilinç ve duyarlılıkla yaklaşmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlendiği, geleceğe daha umutla bakabildiği bir ortam ve huzurlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder