14 Mayıs 2014 Çarşamba

BAŞIMIZ SAĞOLSUN ACIMIZ BÜYÜK
Manisa’nın Soma İlçesi, Eynez Mevkii'ndeki kömür madeninde meydana gelen elim kaza sonrasında, Türkiye tarihinin enfazla işçi kaybı yaşanan facialarından biriyle karşı karşıya kalmanın tarifsiz üzüntüsü içerisindeyiz.
Bugün Türkiye karanlık bir güne uyandı. Ailelerinin geçimini sağlamak için yerin 600 metre aşağısında, zor şartlarda alın teriyle çalışan madencilerimizin şehit olması sonrasında söylenecek hiçbir sözün teselliye yetmeyeceğini biliyoruz.
Bugün, bundan sonraki hayatlarına “BABASIZ”, “EŞSİZ”, “OĞULSUZ”, “KARDEŞSİZ” uyanan yüzlerce yürekteki tarifsiz acıların ise paylaşıldıkça azalacağına inanıyoruz.
Tüm milletimizi yasa boğan bu tür faciaların bir daha yaşanmaması için facianın ortaya çıkma sebepleri tüm yönleriyle araştırılmasını ve gereğinin yapılmasını tüm kamuoyunun ortak talebi olarak dile getirmeyi de gerekli görüyoruz.
Soma’da vefat eden madencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Elim kazadan yaralı kurtulan madencilerimize acil şifalar dilerken, halen yer altında mahsur olan canların bir an önce kurtarılmasını temenni ediyoruz.
EGE MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ADINA  MEVLÜT KAYA /YÖNETİM KURULU BAŞKANI
 EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ ADINA
SABRİ ÜNLÜTÜRK - KOORDİNATÖR BAŞKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder