8 Mayıs 2014 Perşembe



TÜRK KADINI ÜREME SAĞLIĞI BİLGİSİNDE DÜNYANIN GERİSİNDE
3 BİN KADINA ÜREME SAĞLIĞI BİLİNCİ KAZANDIRILACAK
Türk Kadınlar Birliği ve Eurofertil işbirliğiyle gerçekleştirilen “Sağlık Bilinci, Annelik Sevinci” projesi kapsamında, Türk kadınının üreme sağlığı konusunda dünyanın gerisinde olduğu konuşuldu. İstanbul’da start alan projeyle 16 şehirde yaklaşık 3 bin kadının üreme sağlığı konularında bilgilendirilmesi hedefleniyor
Kadınların sağlıklarına ilişkin farkındalıklarının artırılması ve üreme sağlığı konusundaki bilgisizliğin giderilmesi amacıyla Türk Kadınlar Birliği ile Eurofertil Tüp Bebek Merkezleri işbirliğiyle hayata geçirilen “Sağlık Bilinci, Annelik Sevinci” projesi başladı. Türk toplumunun özellikle de ülkemiz kadınlarının üreme sağlığı konusundaki bilgi birikiminin dünya ortalamasının altında olması projenin hayata geçirilmesindeki en büyük etken oldu. Üreme sağlığı bilinci konusunda gelişmiş ülkelerin gerisinde bulunan Türkiye; Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika ve Rusya gibi gelişmekte olan ülkelerin de arkasında kalıyor. “Sağlık Bilinci, Annelik Sevinci” projesi kapsamında sağlıklı bir cinsel hayat, sağlıklı gebelik, mutlu annelik ve bilinçli nesiller gibi pekçok konuda kadınlara ulaşılması hedefleniyor.
Projenin ilk etabında İstanbul, Konya, Antalya, İzmir, Trabzon, Bursa, Hatay, Kayseri, Adana ve KKTC’de seminerler düzenlenecek. Projenin ikinci etabında da Gümüşhane, Ordu, Erzurum, Kahramanmaraş, Mersin, Konya Ereğli, Karaman’ın yanı sıra İstanbul’un belli başlı ilçelerinde de seminerler devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder