21 Eylül 2018 Cuma


5. NİĞDE GÜNLERİ ANKARA’DA BAŞLADI
Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, bu yıl Ankara Kültür Merkezide 5. düzenlenen Başkent Niğde Günleri açılışına katıldı.
Niğde’nin tarihi, coğrafi, kültürel ve ekonomik değerlerinin yanı sıra tarımsal ürünlerinin tanıtıldığı Başkent Niğde Günlerinin açılışına Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu ve Şuay Alpay, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan,  Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, KOSKEB Genel Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde il protokol üyeleri ile Niğdeli ve Ankaralı çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılışta Ömer Halisdemir Üniversitesi folklor ekibi tarafından Niğde iline ait yöresel halk oyunları sergilendi.
Açılışta konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “Binlerce yıllık yaşanmışlığın derin izlerini taşıyan "Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir" Niğde'nin; kültürel değerlerini, folklorunu, geleneklerini, yöresel ürünlerini ve sektörel değerlerini sizlerle buluşturmak ve Niğdemizi her yönüyle tanıtmak için, Türkiye'nin kalbi Ankara'da siz değerli hemşehrilerim ve Niğde dostları ile bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Bu etkinliğimiz ile Niğde'ye gelemeyen, gelip de doyamayan hemşehrilerimize Niğde'yi yaşatmak istedik. Niğde türkülerini birlikte söylemek, Niğde şiirlerini birlikte dillendirmek, kısaca başkentte bir "Niğde Rüzgarı" estirmek istedik. Bu sebeple de başta Valiliğimiz ve Niğde Belediyemiz olmak üzere, ilçe ve belde belediyeleri, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, kamu kurumları, ticaret ve sanayi odası, esnaf odası ve sivil toplum kuruluşları ile buradayız.
Tek hedefimiz var; o da milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz ve Niğde'de görev yapan bürokratlar, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde ortak akılın öncülüğünde yapılabilir ve uygulanabilir projeleri hayata geçirerek, Niğde'yi tüm alanlarda hak ettiği seviyeye taşımaktır.
Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı


nda ve 15 Temmuzda olduğu gibi bağrından her zaman kahramanlar çıkaran Niğde'nin ve Niğdelilerin her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyor, devletimizin desteği ve özel sektörümüzün girişimciliği ile Niğde'yi daha iyi noktalarda getireceğimize yürekten inanıyorum.
Bu duygularla sözlerime son verirken bu etkinliğimizin planlanması ve gerçekleşmesi sürecinde bizlerle yakın işbirliği içerisinde bulunan Niğde Dernekler Federasyonumuza, Belediye Başkanlarınıza ve desteğini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve yöneticiler ile katkı koyan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kalıcı dostluklara ve işbirliklerine vesile olmasını umduğumuz bu etkinliğimizin Niğde ve Niğdeliler için yararlı ve hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Protokol konuşmaları sonrası açılış kurdelesini kesen Vali  Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki protokol üyeleri Ankara Kültür Merkezinde tamamen Niğde’ye özgü tarımsal ürünlerin yer aldığı ve yine Niğde’nin doğal güzellikleri ile tarihi yerlerinin tanıtıldığı stantları ziyaret ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder