19 Eylül 2018 Çarşamba


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

"Gurur ve övünç kaynağımız olan gazilerimize verdiğimiz önemin bir ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’ e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Türk  Milleti  var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen her türlü iç ve dış  tehditlere karşı canı pahasına mücadele etmiştir. Ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışıyla ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtan şehit ve gazilerimiz,  vatanın bağımsızlığını her şeyden üstün tutarak  şanlı  bir tarih yazmıştır. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürmekteyiz.
Türk milletinin kalbinde şehitlik makamıyla birlikte anılan “Gazilik” mertebesi;  milletimizin bağımsızlığı ile kutsal değerleri uğrunda mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derecedir. 
Gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermeyerek aynı inanç ve  kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle Gaziler Gününü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize  sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder