25 Eylül 2018 Salı

KABLO HIRSIZLARI YAKALANDI
     Niğde ili Ulukışla İlçesi Horoz köyü bölgesinde TCDD'ye ait tren yolundan sinyalizasyon kablolarının kimliği belirsiz kişilerce çalınması olayı meydana geldi.
     Olay ile ilgili olarak Niğde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, aynı gün yapılan araştırmada; şüphelenilerek durdurulan 33**494 plakalı otomobilde bulunan Y.Y., M.Y. ve S.Ö. isimli şahısların hal ve hareketlerinden şüphelenilmiş, çevrede araştırma yapılmış ve araçtan yaklaşık 100 m. uzaklıkta ormanın içine gizlenmiş halde ve çeşitli kalınlıkta yaklaşık 150 m. uzunluğunda kesilmiş bakır kablolar bulundu.
Olay ile ilgili Ulukışla Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı ile 33**494 plakalı otomobilde arama yapıldı., arama sonucunda aracın bagaj kısmında bir adet pense ve bir adet keski aleti ele geçirildi. Ulukışla Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şahıslar gözaltına alındı. 33**494 plakalı aracın geçmişe dönük PTS ve güvenlik kameraları kayıtları incelenerek 01, 03, 05 Eylül 2018 tarihlerinde Çiftehan köyü bölgesine giriş çıkışları tespit edildi.
    Şahısların yapılan sorgulamalarında; son bir hafta içerisinde Niğde- Ulukışla-Çiftehan bölgesinde (2), Adana-Pozantı bölgesinde (4) ve Adana- Karaisalı bölgesinde (2) olmak üzere toplam (8) ayrı tren yolundan kablo hırsızlığı olaynın aydınlatıldığı belirtildi.
     Şüpheliler 06 Eylül 2018 tarihinde Ulukışla Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmiş olup, Ulukışla Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı, Tutuklanan şüphelilerin Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildiği belirtildi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder