20 Eylül 2018 Perşembe



GAZİLER GÜNÜ NİĞDE'DE TÖRENLE KUTLANDI
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 97. Yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Niğde Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.
Törene, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız, Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri, Askeri Erkan, Gazi ve Şehit Aileleri ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Vali Yılmaz Şimşek ve ardından Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız sırasıyla Atatürk anıtına çelenk sundular.
Günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız yaparken bir gazimiz ise şiir okudu.
Cumhuriyet Meydanındaki törenin son bulmasının ardından Niğde Belediyesi tarafından Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen resim sergisinin açılışı Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve Protokol Üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Kutlamalar, Öğretmenevinde verilen resepsiyonun ardından son buldu. 
Kutlamaların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız ve birlikteliğindeki gaziler Vali Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder