6 Mart 2019 Çarşamba

ÇAMARDI ‘NIN ECEMİŞ SUYU NEVŞEHİR'E Mİ AKACAK !
Ecemiş Suyu 2 Şehrin  Başkan Adayını Karşı Karşıya Getirdi
Niğde Aladağlardan çıkıp Akdeniz'e boşa akan , DSİ'nin 2000 yılındaki raporunda da Niğde ovalarına sulama suyu olarak verilmesi uygun görülen Ecemiş Suyu 2 şehrin  Başkan Adayını karşı karşıya getirdi.
CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz , Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı'nın sosyal medya hesabından yaptığı '' ‪DSİ Genel Müdürümüz ile şehrin suyu başta olmak üzere Nevşehir yatırımları konuştuk, su kapasitemizi 3 katına çıkarıyoruz, ‬50 yıllık su sorunumuzu çözecek Demirkazık Projemizle bundan sonra su kesintisi olmayacak. '' paylaşımının ardından sert konuştu.‬
Niğde'nin suyunun Aksaray'a yada Nevşehir'e gitmesi bugüne kadar görevde olan Niğde siyasetinin bir ayıbıdır diyen Rasim Yılmaz , Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı adaşına da seslendi.
Bu suyu ne Nevşehir'e nede Aksaray'a kaptırmayız diyen Rasim Yılmaz ;'' Hiç heveslenmeyin o su benim dönemimde Niğde'ye gelecek.'' diye konuştu.
Bu konunun yakın takipçisi olduğunu söyleyen CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz  konuya ilişkin yaptığı açıklamada ; ''Daha önce gittim Ecemiş Suyu başında Niğdelileri bu konuda uyardım. Ecemiş Suyu hem Niğde hem de Çamardı için çok önemli bir sudur. Oradaki insanlar Ecemiş Suyu Niğde'ye gitse ikna oluruz, orada çocuklarımız, akrabalarımız yaşıyor ama Aksaray'a Nevşehir'e gitmesin istiyor. Aksaray'a, Nevşehir'e gitmesi Niğde bürokrasisinin, Niğde siyasetçilerinin büyük bir ayıbıdır diye düşünüyorum.'' dedi.
Bu konuyu titizlikle takip ettiklerini vurgulayan Yılmaz  ; '' Kimse heveslenmesin o su benim dönemimde Niğde'ye gelecek ve Niğdeli o suyu içecek bir taraftan da o suyla Çamardı'da tarım yapılmaya devam edecek diğer iller havasını alacak.'' şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder