18 Mart 2019 Pazartesi


Niğde de Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıl dönümü kapsamında Niğde Derbent Şehitliğinde tören düzenlendi.
Düzenlenen törene Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. İlyas Gökhan, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ile gazi ve şehit ailesi katıldı.
Vali Yılmaz Şimşek’in Valilik Çelengini Şehitlik Anıtına sunması ile başlayan törende, sırasıyla Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Niğde İl Başkanlığı da Şehitlik Anıtına Çelenk sundular.
Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende din görevlileri tarafından Aziz Şehitlerimiz için Kur’an- Kerim okundu.
Günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Niğde İl Başkanı Ömer Demir’in yatığı törende Şehit yakınları şiir okudu.
Vali Yılmaz Şimşek’in Şehitlik Defterini imzalaması ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı tören birliğinin saygı atışı yapması ile son bulan törenin ardından Vali Yılmaz Şimşek ve beraberindeki Protokol Üyeleri, şehitlerimizin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bırakıp dua ettiler.
Niğde Derbent Şehitliğinde gerçekleştirilen tören sonrası Vali Yılmaz Şimşek, Kültür Merkezinde Fertek Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü” programına katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Okul Müdürü Mustafa Yıldırım yaparken; Öğrencilerin hazırlayıp oynadığı Oratoryo, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
Düzenlenen programların ardından Vali Yılmaz Şimşek, İstanbul’daki helikopter kazasında şehit olan Teknisyen Üstçavuş Astsubay Yakup Avşar’ın baba ocağını ziyaret ederek ailesine şehidimizin beratını takdim etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder