8 Mart 2019 Cuma

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK VE EŞİ DR.ÇİĞDEM OLGUN ŞİMŞEK’İN,
 08 MART  DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Kadın haklarını anımsatmak ve yalnız olmadıklarının vurgusunu yapmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart “ Dünya Kadınlar Günü” uluslararası bir gün olarak kabul edilmiş olup, Türkiye’de 1921 yılından itibaren kutlanmaktadır.
Toplum yaşantımızın her bölümünde yer alan kadınlarımız, inancımıza, kültürümüze, örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi, ailenin ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Dünya Üzerinde Gördüğümüz Her Şey Kadının Eseridir” sözleriyle toplumlar için ne kadar önemli ve değerli olduklarını bir kez daha vurguladığı, kurtuluş savaşında gerek cephede, gerekse cephe gerisinde tüm varlığıyla Vatanına hizmet eden Türk kadınına haklarını pek çok Avrupa Ülkesinden önce vermiştir.
Şüphesiz ki; bugünde toplum olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda emeği ve alın teri bulunan, nüfusumuzun yarısını oluşturan fedakârlık ve şefkat abidesi kadınlarımızın çalışma hayatı, eğitim, ekonomi ve siyaset alanlarındaki konumlarının daha da güçlendiğini görmek bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir.     
Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi eşleri ile annelerimiz olmak üzere tüm Kadınlarımızın  “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutlar, selam ve saygılar sunarız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder