25 Mart 2019 Pazartesi


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN KÜTÜPHANELER HAFTASI MESAJI

Kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Ülkemizde 1964 yılından bu yana Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta, Kütüphaneler Haftası olarak   kutlanmaktadır.
Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi pek çok alanda eserlerin saklandığı en değerli kültür hazinemiz olan kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hafızasıdır. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme ihtiyaçlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, insanlık tarihi kadar önemli bir geçmişe sahip, yaşam boyu öğrenme sürecimizin ayrılmaz parçasıdır.
Okumak, geleceğimize yön veren bizleri ve dünyamızı aydınlatan sihirli bir anahtardır. Bilgiye sahip olan, bilgiyi elinde tutan ülkeler, gücüde elinde tutmakta, yeni buluş ve teknolojilerle dünyaya yön vermektedirler. Kuşkusuz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin daha çok kitapla buluşmalarını sağlamak ve kitap okuma bilincini yerleştirmek bizleri bu yarışta öne geçirecek unsurların en başında gelecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Kütüphaneler Haftasını kutlar, bu anlamlı haftanın toplumumuzda kitap okuma alışkanlığının gelişmesine vesile olmasını diler, selam ve saygılarımı sunarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder