29 Mart 2019 Cuma


 Gönül Elçileri Çocuk İşçiliği İle Mücadele İçin Bir Araya Geldi
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan İkinci 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan “81 ilde Çocuk İşçiliği ile Mücadele Birimlerinin oluşturulması’’ ve Gönül Elçilerinin de mücadele sürecine destek olması kapsamında Niğde’de de Vali Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek başkanlığında gönül elçilerinin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.
Vali  Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek  başkanlığında Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’ın eşi Münevver Özkan, Adalet komisyon başkanı Ömer Dadal’ın eşi Fatma Dadal, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş’ün eşi Devrim Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu’nun eşi Nurdan Cebeloğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Koca, İş Kur Müdürü Ali Bingül ve ilgili kurumların personeli katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında Vali Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek çocuk işçiliği ile mücadelenin önemine değinerek; oyun çağındaki evlatlarımızın kırsalda veya şehirde, tarla veya sanayide çalıştırmak suretiyle ihmal ve istismar edilmesine izin verilmeyeceğini söyledi.
“Çocuklarımızın zihinsel, bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen çocuk işçiliği, küresel ve ulusal çapta önemli sorunlardan biridir” diye Sözlerine devam eden Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi. Biz, gönül elçileri olarak bu konuya, üreteceğimiz projelerle Toplumun çocuk işçiliği ile mücadele konusunda duyarlılığının artırılmasını sağlayarak destek olabiliriz.
Okulda öğretmenleri ve kitaplarıyla olması gereken istikbal ve istiklalimizin teminatı çocuklarımızın, yasal olmayan yollarla çalışmaya zorlanması asla kabul edilemez. Farklı sektörlerde çalıştırılan çocuklarımız eğitimlerinden mahrum kalıyor, zihinsel ve ruhsal sağlıkları olumsuz yönde etkileniyor, geleceğe yatırım yapabilecekleri en özel dönemlerini zor koşullar altında geçiriyorlar. Çocuklarımızı eğitim hayatının içinde tutmak, ilim, irfan ve ahlaki değerlerimizi öğretmek hepimizin ortak sorumluluğu olmalı” diye konuştu.
Konuşmaların ardından devam eden toplantı, İş- Kur İl Müdürlüğü personeli tarafından yapılan sunum ve katılımcıların görüşlerini bildirmeleri ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder