25 Mart 2019 Pazartesi


Hacıabdullah Beldesinde 1600 Meyve Fidanı Toprakla Buluştu
Vali Yılmaz Şimşek, Hacıabdullah Şehit Teknisyen Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar Çok Programlı Lisesinde oluşturulan meyve Bahçesi fidan dikim törenine katıldı. Düzenlenen törenle 1600 meyve fidanı öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.
Her Yıl Bin 300 Fidan Dikiliyor
Törenin açılışında konuşan Vali Yılmaz Şimşek yeryüzünde yaşayan her bireyin en az bir dikili ağacı olması gerektiğine dikkat çekerek; ayrıca gençlerimize ve  çocuklarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamalıyız. Gelecek nesillere bırakılacak en güzel miras daha yeşil bir çevredir” dedi.
Niğde’de her yıl 1. 300 bin fidan dikildiğine vurgu yapan Vali Yılmaz Şimşek, “Her yıl Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca vatandaşlarımıza fidan dağıtımı yapılmaktadır. Hafta başında da Dünya Ormancılık Günü münasebeti ile vatandaşlarımıza 2500 adet fidan dağıttık.
Ben bu duygularla hepinizi selamlıyor, okulumuz tarafından oluşturulan Şehit Teknisyen Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar Meyve bahçesinin hayırlı olmasını diliyorum. Daha yeşil bir çevre, daha yeşil bir çevre için ağaç dikelim” dedi.
Düzenlenen fidan dikim törenin ardından Vali Yılmaz Şimşek, okulu ziyaret ederek dersliklerde öğrencilerle bir araya geldi.
Öğrencilerle tek tek sohbet eden Vali Yılmaz Şimşek daha sonra okulun genel durumu hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve okul yöneticilerinden bilgi aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder