12 Mart 2019 Salı

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN
12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI
İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un,  yurdumuzun düşman işgaline uğradığı Milli Mücadele günlerinde yazdığı İstiklal Marşının, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “ Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 98. yılını büyük bir gururla kutlamaktayız.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılarak Milletimize hediye edilen İstiklal Marşımız; milletimizin imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği onurlu mücadelenin, yurt ve bayrak sevgisinin, inancın, kararlılığın ve azmin mısralara dökülmüş ifadesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Kurtuluş Savaşında verilen destansı mücadeleyi en iyi şekilde anlatan şairimiz, milletimizin duygu ve düşüncelerini dile getirmiş, milletimizin gönül ve ruh dünyasını,  milli ve manevi duygularla kaleme alarak en güzel şekilde ifade etmiştir.  ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diyen,  Milli Şairimiz o yıllarda verilen mücadelenin büyüklüğünü en veciz şekilde ifade etmiştir.
Bu gün bizlere düşen en önemli görev ise bağımsızlığını İstiklal mücadelesiyle kazanan bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi, muhafaza ve müdafaa ederek Ay Yıldızlı bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanmaya devam etmesini sağlamak olmalıdır.
Bu duygu düşüncelerle İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 98. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını ve Milli Mücadele’yi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder