4 Haziran 2012 Pazartesi


Demirkazık'ta Mahsur Kalan Dağcılara Ulaşılmaya Çalışılıyor


Çamardı ilçesi Demirkazık Dağı'nda 5 dağcı mahsur kaldı. Bazı yayınlarda dağcıların öldü haberi , gençlerin ailelerinde panik ve üzüntüye yol açtığı açıklandı. Konya ' dan hareket eden 2 helikopter , kurtarma ekipleri ile, mahsur kalan dağcılara ulaşmaya çalışıyor.

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda 5 dağcının mahsur kaldı.
Aladağlar Güzeller Çanağı mevkisindeki kuzey duvarında mahsur kalan Hacettepe Üniversitesi dağcılık ekibi üyesi 5 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.
Mahsur kalan dağcıların kurtarılması için Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Acil Afet Arama Kurtarma (AFAD) üyelerinden oluşan özel bir ekip oluşturuldu.
 Konya'dan gelen askeri helikopterin dağcılarla  temas kurduğu, ancak uygun nokta bulamaması nedeniyle iniş yapamadığı, özel arama kurtarma ekibinden 4  kişi , dağcıların  bulunduğu yakın bir bölgeye bıraktığı belirtildi.Daha sonra Jandarma Kurtarma ekipleri ile birlikte 10 kişinin daha mahsur kalan dağcıların yakın olduğu bölgeye bırakılacağı belirtildi.
Tırmanışa geçen dağcılardan birinden haber alınamadığı, birinin ise dağ yüzeyinde asılı kaldığı, 3 dağcının da dağın alt kısmında oluşturulan emniyet kampında beklediği kaydedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder