20 Haziran 2012 Çarşamba

Doğan Şafak, Kapatılacak olan Adliye Binalarını Sordu:


Doğan Şafak, Kapatılacak olan Adliye Binalarını Sordu
NİĞDE MİLLETVEKİLİ DOĞAN ŞAFAK , ÇAMARDI VE ALTUNHİSAR ADLİYELERİNİN KAPATILMA KARARINI PARLAMENTO GÜNDEMİNE TAŞIDI
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde’nin, Çamardı ve Altunhisar İlçelerinde bulunan Adliye binalarının kapatılması kararını parlamento gündemine taşıdı.
Şafak, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde  “Çamardı ve Altunhisar İlçelerinde bulunan Adliye binalarının kapatılması kararı ile köylerinden, maddi sıkıntılar yüzünden sadece ilçelerine, işleri olduğunda gidebilen, sorunlarının çözümü için adalet ve hak arayan vatandaşların ilçe adliyelerinin kapatılarak, Niğde Adliyesine yönlendirilmesinin yanlış bir uygulama olduğuna ve kurumların tek tek ilçelerde kapatılmakta olduğuna” vurgu yaptı.  
HAYALDİ GERÇEK OLDU
Şafak sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce Çamardı güzergâhında olan otoban yolunun projesi değiştirildi, Niğde Üniversitenin bölümü kapatıldı, hastane sağlık ocağına dönüştürüldü. Çamardı ve Altunhisar ilçeleri sürekli göç veriyor ve ekonomi giderek çöküyor.
Şafak, Bununla yetinemeyen hükümetin hayallerini bir bir gerçekleştirdiğine dikkat çekerken, Niğde’nin ilçelerinin yakında hayalet ilçeye dönüşeceğini, İlçelerimizdeki adliye binalarının kapanmasına, iktidarın hayaliydi gerçek oldu” dedi.

ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
Şafak, “Kapatılan ilçelerde yaşayan bireylerin adalet ve hak aramak için başka ilçelere gitmesinin, Anayasanın hukukta bireyin eşitlik ilkesine aykırı olup olmadığı” sorusunu sordu.






1 yorum:

  1. Çamardımıza sahip çıkan yok mu? Niğdeden seçilen diyer vekiller ne yapıyor. Niğde ve Bor'a yatırım yapmaktan başka bir işleri yok.

    YanıtlaSil