2 Haziran 2012 Cumartesi



TABİATI VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ KORUMA KANUNU TASARISI, TBMM ÇEVRE KOMİSYONU’NDA GÖRÜŞÜLDÜ...

   ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU “ZARAR VERENİN YANINA KAR KALMAYACAK”…

TBMM Çevre Komisyonu, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nı görüşmek üzere toplandı.
Tasarı hakkında komisyona bir sunum yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, biyolojik çeşitliliğin Türkiye için çok önemli bir konu ve Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden biri olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, görüşülen tasarının geçen yasama döneminde komisyondan geçtiğini ancak Genel Kurul’da görüşülemeden kadük kaldığını hatırlattı.
Tasarıyı bir takım revizyonlar yaparak yeniden komisyona getirdiklerini belirten Prof. Dr. Eroğlu, “Özellikle bütün dünyada tabiatın ve biyolojik çeşitliliğin korunması çok büyük bir önem arz etmektedir. Yani bütün dünya ülkeleri artık biyolojik çeşitliliğin ve tabiatın kıymetini anlamıştır. Hatta biyolojik çeşitlilik o kadar büyük zenginliktir ki tıbbi ilaçlar büyük ölçüde bunlardan elde edilmektedir. Son zamanlarda tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanımı yaygınlaşmıştır. Çin bu bitkilerden yılda 100 milyar dolarlık ihracat yapmaktadır. Biz de tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda Türkiye’de bir merkez kuruyoruz. Tabiatı ve biyolojik çeşitliliği korumak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı elinden gelen bütün gayreti göstermektedir” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder