30 Haziran 2012 Cumartesi


NİĞDE DEFTERDARLIĞINDAN   Tüm mükelleflere Basın duyurusu            

 Gelirleri Basit Usulde tespit edilen mükelleflerimizin gelir vergisi 2. taksitinin son ödeme süresinin 30 Haziran 2012 Cumartesi gününe rastlaması nedeniyle, bu mükelleflerimizin 2 nci taksitlerini, ödeme süresi 2 Temmuz 2012 Pazartesi günü mesai saati bitimi olan saat 17.00’ye kadar ödemeleri gerekmektedir.
Vergi Dairelerimiz 30 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar açık bulundurulacağından, mükelleflerimizin tahakkuk etmiş her türlü alacakları Vergi Dairelerimizce tahsil edilecektir.
Diğer taraftan, Vergi Usul Kanunu 415 ve 416 Sıra Nolu  Genel Tebliğleri  yayımlanmıştır. 415 Sıra Nolu Genel Tebliğ ile kara ve deniz yoluyla şehirlerarası veya uluslararası yolcu taşımacılığı işiyle iştigal eden mükelleflerin elektronik ortamda bilet ve  yolcu listesi düzenlemeleri ve düzenledikleri elektronik biletleri yolcularına iletmeleri ve bu vesikaları muhafaza ve ibraz etmelerine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.
Elektronik bilet ve elektronik yolcu listesi oluşturma izni alan mükelleflerimizin sorumluluk ve cezai müeyyideleri ise söz konusu tebliğde yer alan usul ve esaslara aykırı biçimde elektronik bilet, elektronik yolcu listesi ve raporları düzenleyenler, düzenledikleri raporları süresinde göndermeyenler hakkında işledikleri fiilin türüne göre Vergi Usul Kanununda öngörülen cezalar uygulanır.
İzinleri iptal edilenler iptal yazısının tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde genel hükümler çerçevesinde kâğıt ortamında bilet ve yolcu listesi düzenlemeye başlamak zorundadırlar.
Mükellefler, almış oldukları izin kapsamında teslim ettikleri biletlerde yer verdikleri bilgilerin gerçek duruma uygunluğundan sorumludur.
416 seri nolu Genel tebliğde ise daha önce yayımlanan 397 sıra nolu Vergi Usul Kanun Genel Tebliğinde değişiklik yaparak 397 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 4 üncü bölümü aşağıdaki şekilde değişikliğe uğramıştır.
E- fatura uygulamasından yararlanma 213 sayılı Vergi Usul kanunu 232 nci maddesi uyarınca fatura düzenlemek zorunda olan mükelleflere e- fatura gönderme ve/veya alma izni verilmiştir.
Uygulamadan yararlanmak isteyen mükelleflerin yerine getirmeleri gereken işlemler ilgili genel tebliğde yer almakta müracaatlar Gelir İdaresi Başkanlığına yapılacak olup, Başkanlık tarafından değerlendirme sonrasında e- fatura kullanma izni verilecektir.
  Tüm mükelleflerimize ve kamuoyuna duyurulur.



      



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder