14 Haziran 2012 Perşembe

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU, 2012 YILI ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ

v     YANGINLARA 15 DAKİKADA MÜDAHALE EDECEK ŞEKİLDE EKİPLER KONUŞLANDIRILIYOR

      Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü, Yangın Harekat Merkezi'nde 2012 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.Prof. Dr. Veysel Eroğlu burada yaptığı konuşmada, geçen sene orman yangınlarıyla mücadelede çok başarılı olduklarını belirterek, bu yılı da sorunsuz bir şekilde atlatmayı ümit ettiklerini söyledi.

Türkiye'de 21.6 milyon hektar orman bulunduğunu, bunun 12 milyon hektarlık kısmının ise orman yangınları açısından çok hassas olduğunu kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, bilhassa yaz aylarında Hatay'dan başlayıp Kahramanmaraş ve Osmaniye'den Çanakkale, İstanbul ve Edirne'ye kadar olan kısımının risk taşıdığını vurguladı.
Bu yaz bütün birimlerin teyakkuz halinde bulunması gerektiğini ve vatandaşların da herhangi bir yangın durumunda da ''Alo 177''yi aramalarını isteyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkenin akciğeri ve süsü olarak nitelediği ormanların korunması gerektiğini belirtti.
Prof. Dr. Eroğlu, gelecek nesillere çok daha yeşil ve mükemmel bir Türkiye bırakmak istediklerini ifade ederek, yangınla mücadele, erozyon kontrolü ve ağaçlandırma konusunda Türkiye'yi lider ülke yapmak istediklerini vurguladı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 2015 yılında dünyada ilk 11'e, daha sonra da ilk 7'ye yükselmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder