8 Mart 2014 Cumartesi

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolaysıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fahri Eker, kadın, siyaset ve kent dokusuna değindi.

Kadınlar Kente Sahip Çıkacaktır…
CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fahri Eker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla yayınladığı yazılı mesajda “Kurtuluştan, kuruluşa vefakar ve cefakar Türk kadını ülkesine, milletine, ailesine ve kentlerine sahip çıkmıştır” diyerek “Kadın Odaklı Siyaset Vazgeçilemez” dedi.


Eker açıklamasında; “Kadınlar, sadece annemiz, kız kardeşimiz değil, kuran ve kurtaran bir unsurdur. Ne mutlu ki Türk kadını, tarihin her evresinde belirleyici ve yönlendirici bir unsur olmuş, toplumsal, politik ve de ekonomik yaşantımızın asli unsuru haline gelmiştir.
Böylesine büyük bir ulusun kadınlara verdiği değer, kadınların ulusumuza katkısı, diğerleri ile kıyaslanamayacak kadar büyük ve yücedir.
Osmanlı’nın son dönemlerinden Kurtuluş Savaşı’na kadar Türk kadını, cephede asker, evde anne, kentte bayrak olmuştur. Cumhuriyet ile birlikte yeni bir ülkenin mihenk taşları haline gelmiş, ileri dediğimiz bir çok devletten önce bir çok hakka, kurtuluş ve kuruluştaki üstün başarılarından dolayı kavuşmuştur.
Demokratik yaşamımızın bir parçası olan kadınlarımız için önlerinde yine engebeli bir süreç vardır. Aile içi şiddet, töre baskıları, çocuk gelinler başlıca sorunlar olarak göze çarpsa da sorunun temelinde çözüm siyasette aktif katılımdır. Kadın olgusu siyasette etken olursa, belirleyici konuma gelirse diğer sorunlar bu etki ile yok olur. Bu noktada bizler kadının siyasete aktif girmesini istiyoruz.
Bugün her Türk kadını ve özellikle Niğdeli kadınlarımız tercihsiz kalmama lüksüne sahip değildir. Kentine, ülkesine, milletine ailesine gösterdiği şefkat kadar sahip çıkmak zorundadır.  Unutmayalım ki her iyi olgunun arkasında bir kadın eli vardır! Bu bağlamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadınların 30 Mart’ta kentine sahip çıkmasını bekliyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder