1 Mart 2014 Cumartesi

Niğde Üniversitesinde Vergi Haftasının Önemi Anlatıldı
                                                      

Niğde Üniversitesi ve Niğde Defterdarlığı’nın Vergi Haftası nedeniyle düzenlediği “Vergi” konulu panel Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 Üniversite öğretim üyeleri Doç. Dr. Taha Bahadır Saraç, Doç. Dr. Ali Deran ve Yrd. Doç. Dr. Vedat Acar’ın konuşmacı olarak katıldığı panele, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Doğan, Niğde Defterdarı Cabir Döner, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Program Gelir İdaresi Başkanlığının hazırlamış olduğu tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Ardından panelin ilk konuşmasını Doç. Dr. Taha Bahadır Saraç yaptı. Sonra
Kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi bakımından verginin önemini bilen toplum bireylerinin, vergi ile ilgili ödevlerini yerine getirmedeki istekliliklerinin düzeyine vergi bilinci denildiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Doç. Dr. Ali Deran; “ Toplumun genel eğitim düzeyi, genel eğitim içinde vergi ile ilgili eğitim rolü, vergi idaresinin faaliyet ve uygulamaları, toplanan kaynakların etkin kullanımı ve vergi kanunlarının vergi ilkelerine uygunluğu vergi bilincini etkileyen faktörlerdir” dedi.
Panelin son konuşmasını Yrd. Doç. Dr. Vedat Acar yaptı. “Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır” Bu söz Vergi Dairelerinin birçoğunda asılır diyen Yrd. Doç. Dr. Acar; “Vergi mükellefleri yada mükellef olması gerekenlerin bu söze ne kadar itibar ettiklerini görmek için Devlet’in resmi rakamlarına bakmak yeterli olacaktır” dedi

Niğde İl Defterdarı Cabir Döner vergi ve vergi bilincinin önemine değinerek öğrencilerin bu konuda merak ettikleri soruları cevaplandırdı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder