8 Mart 2014 Cumartesi

ÇAMARDI KAYMAKAMI YAKUP ÖMEROĞLU'NUN
“ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ “KUTLAMA MESAJI
            

  Dünyanın pek  çok ülkesinde eşitlik ve hak talepleriyle uzun bir mücadeleye girişen kadınların birlik ve dayanışmalarının simgesi olarak “8 Mart günü,Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.Bu uzun soluklu süreçte,kadınların başlattığı daha eşit ve daha yaşanılır bir dünya hayali,toplumların bütün kesimlerinde yankı bulmuş ve destek görmüştür.           
              Ülkemizde de kadınlarımıza verilen önem dolayısıyladır ki,bir çok Ata Sözümüz hep ana üzerine söylenmiş anne,eş,kız kardeş söz konusu olunca hak isteklerine Milletimiz tam destek vermiştir.Ancak bu kadar desteğe kız çocuklarımızın gerektiği şekilde eğitim ve öğrenim gördüğü söylenemez.
               Son zamanlarda devlet büyüklerimizin eğitime verdikleri önem ve desteğe olumlu cevap vererek kız çocuklarımızı da gerektiği şekilde okutarak onların toplumdaki vazgeçilmez yerini almalarını sağlamalıyız.
               Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte Türk kadını,sosyal ve kültürel alanda daha fazla görevler üstlenmiş,başta seçme ve seçilme olmak üzere birçok haklarını elde etmiştir.Böylece ülkemiz,demokratik ve çağdaş bir toplum olmanın önemli bir şartı olan kadın-erkek eşitliğinin gerçekleşmesinde önemli aşamalar kaydetmiştir.
                İnsanlık onurunun gerektirdiği şekilde; kadın-erkek herkesin eşit olduğu bir dünyada yaşamak,bağımsızlığımızın kazanılmasında erkekler kadar gayreti ve katkısı olan Türk Kadının da en tabii hakkıdır.
                Bu duygu ve düşünceler ışığında,Türk Kadınının “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor,saygılarımı sunuyorum.
                                                                                                                
                                                                        Yakup ÖMEROĞLU
                                                                       Çamardı Kaymakamı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder