19 Mart 2014 Çarşamba

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNDEN VEDA
     Niğde İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri son toplantılarını yaparak görev sürelerinin sona ermesi münasebetiyle veda ettiler.
                Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, İl Genel Meclisi üyelerinin görev süresinin son toplantısına katılarak yaptığı konuşmada İl Genel Meclislerinin tam anlamıyla “ Mahalli bir Parlamento “ olduğunu söyledi.
                İl Genel Meclislerinin yaklaşık 200 yıllık tarihi olan taşra idaresine ait önemli bir olgu olduğunu belirten Vali KILIÇ; Kelimenin tam anlamıyla mahalli bir parlamento dur.  Seçimle gelirler, insanların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere çok geniş bir alanda çalışmalar yaparlar dedi.
                Bu çalışma alanının tarımdan sanayiye turizmden hizmet sektörüne kadar çok geniş alanı kapsadığına dikkat çeken Vali Necmeddin KILIÇ; “ Şüphesiz böylesine köklü bir Kurumda görev yapmak bir onurdur. Bu onur bir sorumlulukla beraber yürür” diye konuştu.  Niğde Valisi KILIÇ; “ Bu onur bir ilin kırsal kesiminde yaşayan tüm insanlara ulaşabilecek, ulaşması gereken hizmet mecburiyetini ve sorumluluğunu beraberinde getirir” şeklinde konuştu.
                İl Genel Meclisi ve Başkan ve üyelerine; “ Sizler bir dönem veya daha fazla olmak üzere bu görevi ifa ettiririz” diyen Vali Necmeddin KILIÇ, İl Genel Meclisi'nin son toplantısında İl Genel Meclisi üyelerine veda konuşmasında daha sonra şöyle konuştu.
                 Biz bu görevin en güzel şekilde icra edildiğine tanık olduk. Biz buna şahidiz. Sizler yüksek bir görev anlayışıyla, üstün bir performansla hizmet durumunda olduğunuz insan unsuruyla olan yakın ilişkinizle Niğde' nin yüksek menfaatleri söz konusu olduğunda birleşebilme, bu menfaatlere birlikte yürüme iradenizle çok hayırlı, çok etkili çok verimli bir 5 yıl geçirdiniz çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.
                 Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, görev süreleri sona eren İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür plaketi verildi.



   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder