7 Mart 2014 Cuma

Erkek şiddeti ile öldüler, fidanlarda can buldular
-Çankaya'da AK Parti Belediye Başkan Adayı Barış Aydın,2012 yılından beri erkek şiddetine kurban olan 403 kadının isimlerinin yer aldığı “Fidanlarla Yaşatılan Kadınlar ve Barış Ormanı" kurdu
-Barış Aydın: "Çoğu hayatının baharında aramızdan ayrılan gencecik fidanlar, isimlerini taşıyan fidanlarla gelecek nesillerimize sağlıklı yaşam imkanı verecek"
Ankara - Çankaya'da AK Parti Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, 2012 yılından beri erkek şiddetine kurban olan 403 kadının isimlerinin yer aldığı “Fidanlarla Yaşatılan Kadınlar ve Barış Ormanı" kurdu.
Barış Aydın, kadınlarımızın tarih boyunca her zaman dik duruş sergilediğini, diğer ülke kadınlarından "daha anne", "daha bağlı eş", "daha çok sahiplenen", "daha çok önemseyen", "ilgili", "vefakar" özelliği ile öne çıktığını kaydetti.

Aydın, yaptıkları araştırmaya göre 2012 yılı başından beri 403 kadının erkek şiddeti sonrası hayatını kaybettiğini belirlediklerini belirterek, "Hayatını kaybeden bu kadınlarımızın isimlerinin yer aldığı tabelaları astığımız fidanlar, onların halen aramızda olduğunu göstermek için. Bugün toprakla buluşan fidanlar büyüyecek, oksijen kaynağı olacak. Çoğu hayatının baharında aramızdan ayrılan gencecik fidanlar, isimlerini taşıyan fidanlarla gelecek nesillerimize sağlıklı yaşam imkanı verecek."
-"Zayıf erkek karısını döver"-
Barış Aydın ve beraberindekiler daha sonra Keklikpınarı/Dikmen'de oluşturulan “Fidanlarla Yaşatılan Kadınlar ve Barış Ormanı"na 403 adet fidan dikimi yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder