7 Mart 2014 Cuma

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle BBP BOR Belediye Başkan Adayı Samed Yüksel bir mesaj yayınlayarak,
Bütün Kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
Yayınlamış olduğu mesajında;

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilir. 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart’ı; Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü olarak ilan etmiştir. Böylece, 8 Mart kadınların yüzyılı aşkın mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar” maddesiyle kadınlarımıza yönelik önemi göstermiş olup ayrımcıkurallar almayarak kadınlarımızda eşitliğin sağlandığı belirtilmiştir. İnsanın dünyaya gelmesiyle ilk gözünü açtığı, milli ve manevi değerleri kazandığı okuluşüphesiz ailedir. Bu kurumda çocukların eğitiminde birinci derecede etkili olan da, annelik vazifesi ile kadındır.

Toplumumuzda, aile ocağının temel taşı durumundaki kadınlarımızın, aile içindeki ve toplum yaşamımızdaki yerinin anlatılması ve onların karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespit edilerek, bu sorunlara çözüm üretilmesi için, gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, çağdaşülkelerde olduğu gibi ülkemizde de, 8 Mart tarihi "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanmaktadır.
Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklıbir toplumun temel taşlarını oluşturmaktadırlar. Fedakârlığı, özveriyi ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Kadınlar iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler.

Kadınların huzurla sosyal yaşama daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle, tüm kadınlarımızın, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nü içtenlikle kutluyor, kadınlarımıza şiddetten uzak ve daha mutlu bir yaşam diliyorum ve kadına şiddeti reva gören herkesi insaf ve hoşgörüye davet ediyorum. Beşeriyetin annesi bütün kadınlarımıza sağlıklı ve mutlu bir dünya temennisiyle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder