8 Mart 2014 Cumartesi


Niğde Sağlık Sen Kadın Kolları Başkanı Yasemin TERZİOĞLU 'nun Basın Açıklaması
SAĞLIK-SEN NİĞDE ŞUBESİ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ 

Sağlık-Sen Niğde şubesi olarak yeni bir dönemi başlattık. Kadın kollarını kurduk. İnanıyoruz ki bu oluşumla birlikte, Niğde'de hizmet kolumuzda görev yapan kadın çalışanlarımız sendikal mücadelede daha aktif hale geleceklerdir. Sorunlarını ve taleplerini daha kolay dile getirip, çözüm arama imkânı bulacaklar. Çünkü çalışma hayatında yaşanan sorunların duyurulması ve çözümü için kadınlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Bugün, aşırı nöbetler, olumsuz çalışma koşulları, yoğun iş yükü, şiddet ve mobbing kadın sağlık çalışanlarımızın çok önemli sorunlarıdır. Söz konusu bu durumlar nedeniyle kadın çalışanlarımız tükenmişlik sendromu, yoğun stres, özel ve sosyal hayatın kısıtlanması, depresyon gibi problemlere maruz kalmaktadırlar. Bu bağlamda sağlık ve sosyal hizmet çalışanı olmak yeterince zor ve yıpratıcı iken, bir de kadın olmanın getirdiği toplumsal sorumluluklar eklendiğinde, kadın sağlık çalışanlarımızın yaşam standartlarının istenilen seviyeye gelmesi zorlaşmaktadır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ülkemizde 400 bini aşan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaklaşık %60’ını oluşturan kadın çalışanlarımız özveri ile çalışmaktadır
   Sağlık-Sen olarak yürüttüğümüz ilkeli, kararlı ve istikrarlı mücadelemizde aktif olarak yer almaları için tüm kadın çalışanlarımızı davet ediyoruz. Türk kadını sesini duyurmalı, düşüncelerini açıklamalı, sorunları gündeme getirerek çözüm için rol almalıdır. Unutulmamalıdır ki sivil toplum kuruluşlarında görev alan kadınlarımız, Türk kadının temsilcisi ve ümididir.
     8 Mart Dünya Kadınlar Gününü anarken; Aile kurumunun temel taşı olan, giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadını, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusudur. Yaşamın her alanında yer alan kadınlarımız toplumsal gelişmede önemli bir güç oluşturarak  toplum içinde saygın görevler üstlendikleri gibi  sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumum oluşmasının da temel  dayanağı olmuşlardır.
  Bu duygu ve düşüncelerle her türlü ayrımcılığın ve kadına Şiddetin  sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle, bütün kadınların“DÜNYA KADINLAR GÜNÜ”’nü kutluyorum.

                                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder