21 Mart 2014 Cuma


       SALDIRGANLAR YAKALANDI
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde otoyolda yol kontrolü yapan jandarmaların üzerine uzun namlulu silahlarla bir kamyonetten ateş açıldı.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde otoyolda yol kontrolü yapan jandarmaların üzerine uzun namlulu silahlarla bir kamyonetten ateş açıldı. İlk belirlemelere göre saldırıda 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit oldu. 1 kamyon sürücüsü hayatını kaybetti. 
2 'si ağır 4 asker yaralandı..Saldırı Ulukışla-Adana otoyolu 7'nci tünel çıkışı Cebelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddia ya göre Ulukışla yönünde giden gaspedildiği öne sürülen 55 K 088 plakalı kamyonetten uzun namlulu silahlarla yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine ateş açıldı. Saldırıda 1 polis memuru ve 1 astsubay şehit oldu. 1 Kamyon sürücüsü hayatını kaybetti 2' si ağır 4 askerin yaralandığı bildirildi. 
Niğde'deki Saldırının Ardından
Niğde’de 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırının ardından devlet hastanesi önünde toplanan ve içeri girmeye çalışan kalabalığa polis müdahale etti.
Akşam saatlerinde hastaneye girmek isteyen ve polise taş, pet şişelerle saldıran gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Kısa sürede acil servis önü savaş alalına dönerken, olaylarda polisler ve gazeteciler yaralandı. Olayların büyümesi üzenine hastane önüne gelen TOMA'larla kalabalık dağıtılmaya çalışıldı. Bir türlü öfkesi dinmeyen kalabalık burası "Burası Niğde buradan çıkış yok diyerek" acil servisini kapılarını taşladı.
Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un konuşmasına kalabalık izin vermedi. Olay yerine gelen Vali Necmettin Kılıç ise megafonla kalabalığın dağılmasını istedi.
Bir grup ülkücü gençlikte İmam Hatip Meydanında toplanarak MHP İl Teşkilat binası önünde büyük Türk Bayrağı açarak “ Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”  diyerek uzun süre durdular daha sonra Bankalar caddesinde yürüyüşe geçtiler.
 Teröristlerin kimlikleri saptandı. Teröristlerden 18 yaşındaki E.S. ve aynı yaştaki E.A. Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R. de Kosova vatandaşı çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder