5 Nisan 2014 Cumartesi

Anjiyografi Ünitesi kurulması Onaylandı
üzere dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında İskemik Kalp Hastalıkları ilk sırada yer almaktadır. İskemik Kalp Hastalığına bağlı ölümlerin önüne geçilebilmesi için en kısa sürede en uygun tedavinin yapılması oldukça önemlidir.
Modern Tıp uygulamaları içinde kalp krizi gibi İskemik Kalp Hastalıklarını teşhis edebilmek ve bu hastalıklara bağı ölümlerin ve komplikasyonların azaltılması için en önemli yöntem Anjiyografi uygulamalarıdır.
Niğde ilinde il dışına acil servisten ortalama 70 hasta sevk edildiği , Bu hastaların yaklaşık %89’u kalp krizi geçiren veya kalp krizi geçirme riski olan hasta olduğu ,Yine Niğde ilinde Kardiyoloji Polikliniğinde yıllık 40.000-42.000 arasında muayene yapıldığı. Bu hastaların yaklaşık %5’i Anjiyografi gerekliliği nedeniyle il dışına sevk edildiği belirtilmektedir. Bu sebeplerden dolayı Niğde ilinde son yıllarda Anjiyografi Ünitesi kurulması yönünde önemli bir ihtiyaç hâsıl olmuştur. 18.03.2014 tarihinde Sağlık Bakan Yardımcısı  Agâh Kafkas ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı  Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu’ nun 300 Yataklı Devlet Hastanesinin açılışı nedeniyle ilimizi ziyaretleri sırasında bu konu gündeme getirilmiştir.
Yapılan değerlendirmeler sonrası hasta potansiyeli ve yeni hastanenin fiziki kapasitesinin Anjiyografi Ünitesi kurulması için yeterli ve gerekli olduğu hususunda mutabık kalınmıştır. 02.04.2014 tarihinde bu talep ,Sağlık Bakanlığı  tarafınca da uygun bulunmuş ve talep onaylanmıştır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder