5 Nisan 2014 Cumartesi

 Özel İdaresi Destekli Aspir Tohumu Dağıtıldı
  Çiftlik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce % 100 İl Özel İdaresi katkılı olmak üzere 4 üreticimize 500 kg sertifikalı aspir tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
   İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan açıklamada: Ülkemiz yağ açığını kapatmak ve  kurak alanlarda yetiştirilebilecek alternatif bir  ürün olan aspirin ekim alanlarının arttırılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında  "Biyoyakıt Üretimiyle  İlgili İşbirliği Protokolü" imzalanmıştır. Bu kapsamda ülkemizde nadasa bırakılan 5 milyon hektar alanda yağ bitkisi yetiştirilmesi Bakanlığımızca teşvik edilecektir. Nadas yapılan bölgelerde aspir bitkisi ekilerek, hem bu alanlar değerlendirmiş, hem de ithal edilen (1,4 milyon ton) yağ açığının kapatılmasına katkı sağlanmış olacaktır.
    İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Tahsin ASLAN, Aspir bitkisine Bakanlığımız en yüksek düzeyde destek verdiğini belirterek 2013 yılında fark desteği ödemesi olarak 0,45 TL/Kg ile en yüksek desteği vermiştir. Aspir bitkisini ne kadar ülke ve il genelimizde arttırılırsa o denli yağ açığımız azalacaktır. Bu bağlamda %100 İl Özel İdaresi destekli olmak üzere 4 üreticimize 115 dekar alana ekilmek üzere  500  kg sertifikalı aspir tohumu dağıtıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder