2 Nisan 2014 Çarşamba

Otizme Sahip Çıkmalıyız 
Bugün Dünya Otizm günü.( 02.4.2014)
Davranış bilimleri alanında uzman kadrosuyla nöroloji,psikiyatri,psikoloji disiplinleriyle ortak çalışmalar yürüten Üsküdar Üniversitesi otizm konusunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. 
Otizme Sahip Çıkmalıyız
Otizm Federasyonu ile Üsküdar Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen I. Ulusal Otizm Günleri’nde otizmle mücadele etmek zorunda olan aileler, otizm konusunda çalışmalar yapan akademisyen ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Otizmin her yönüyle ele alındığı program Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Panellerde otizmin erken tanısı ve devlet, üniversite, STK işbirliğinde yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Otizmli çocukların asker gibi programlı eğitimlere tabii tutulmasının önemi vurgulandı.
Konusunda uzman akademisyenlerin ve yöneticilerin konuşmacı olarak katıldığı panel, öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı oturumla gerçekleşti. Panelde; “Hukukta Özel Eğitim”, “Otizmde Beslenme”, “Otizmde Ailelerin Sorunları”, “Otizmde Özel Eğitim” ve “Materyalleri, Otizm ve Spor” gibi konular ele alındı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder