22 Nisan 2014 Salı

Ömer SELVİ' nin
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
KUTLAMA MESAJI
AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer SELVİ, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
23 Nisan 1920 tarihinde heyecan, umut ve kararlılıkla açılan Meclisimizin, 94 yıl boyunca her 23 Nisan'da aynı heyecanı ve kararlılığı yaşadığını ifade eden Selvi, "Bugün de Milletimizi temsil eden Meclisimizde ilk günkü gibi milletin iradesini koruma kararlılığı devam etmektedir." dedi. Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Aziz milletimiz için bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir.
Meclisimiz, olağanüstü şartlar altında görev yapmış üstlendiği ağır sorumluluğu milletimizin iradesine uygun bir şekilde yerine getirmiş,   Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, Cumhuriyet’i kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin mukadderatını değiştirmiş, Türkiye’nin yarınlarını şekillendirmiştir.
Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Dünyada “çocuklara armağan edilen tek bayram” olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlenmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın temellerinin atılmasına da katkı sağlamaktadır.
Çocuklarımızı; milli ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üretmesini ve paylaşmasını bilen birer aydın olarak yetiştirmek, ülkemizin ve dünyamızın geleceği için yapabileceğimiz en hayırlı ve insani yatırım olacaktır. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder