15 Nisan 2014 Salı

İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti, 2013

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir KARAKUŞ tarafından verilen bilgiye göre;

Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı,
İlki 2003 yılında Hanehalkı Bütçe Anketi’nde ek bir modül olarak uygulanan 2004 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Yaşam Memnuniyeti Araştırması, 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı. Araştırma kapsamında, Türkiye genelinde 125 720 haneye gidilerek, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 203 birey ile yüz yüze görüşme yapıldı. Genel kamu hizmetleri altında yer alan belediye hizmetleri sonuçları, il sınırları içindeki bütün belediyelerin hizmetlerini kapsamıştır.

En mutlu il Sinop,
Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında %59 olarak tahmin edildi. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il, %77,7 ile Sinop ili oldu. 

Kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini belirtenlerin bulunduğu il Karaman,
Türkiye genelinde kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı %73’ tür. Bu oranın en yüksek olduğu il %83,6 ile Karaman, en düşük olduğu il %59,7 ile Muş oldu.

Kendi geleceklerinden en umutlu il Balıkesir,
Türkiye genelinde bireylerin %77’si kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan etti. Kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu ilk 3 il %86 ile Balıkesir, %85,8 ile Isparta ve %85,5 ile Bolu oldu.

Sağlık hizmetlerinden en yüksek memnuniyetin olduğu il Isparta,
Asayiş hizmetlerinden en yüksek memnuniyetin olduğu il Artvin,
Ulaştırma ve eğitim hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il Afyonkarahisar,
Adli hizmetlerden memnuniyet oranının en yüksek olduğu il Kahramanmaraş,
Çöp toplama hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il Eskişehir,
Kanalizasyon hizmetlerinden ve yeşil alanların miktarından memnuniyetin en yüksek olduğu il Kastamonu,
Şebeke suyu hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il İstanbul,
Toplu taşıma hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il Karaman,
Yol/kaldırım hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu iller Kastamonu ve Manisa, Engellilere yönelik hizmetlerden ve yoksullara yardım hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il Manisa,
Işıklandırma ve sokak levhaları hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il Amasya,

Bölgemizde İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti, 2013 sonuçları göre,

Kırıkkale’de mutluluk oranı %75,5 iken mutluluk kaynağı olan değerlerin başında %74,2 ile sağlık gelirken, %83,9’u umutlu olarak hesaplanmıştır.
Aksaray’da mutluluk oranı %67,8 iken mutluluk kaynağı olan değerlerin başında %70,1 ile sağlık gelirken, %82’si umutlu olarak hesaplanmıştır.
Niğde’de mutluluk oranı %64,9 iken mutluluk kaynağı olan değerlerin başında %77,2 ile sağlık gelirken, %75,7’si umutlu olarak hesaplanmıştır.
Nevşehir’de mutluluk oranı %64,5 iken mutluluk kaynağı olan değerlerin başında %73,5 ile sağlık gelirken, %76,7’si umutlu olarak hesaplanmıştır.

Kırşehir’de mutluluk oranı %67,2 iken mutluluk kaynağı olan değerlerin başında %73,5 ile sağlık gelirken, %81,6’si umutlu olarak hesaplanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder