5 Nisan 2014 Cumartesi

 Halk Sağlığı Müdürlüğünün 2. Kuruluş Yıl Dönümü 
   NİĞDE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. BİLGEHAN ÖZTÜRK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
         Müdürlüğümüz  134  doktor kadrosu ile İlimizde en ücra köylere kadar sağlık hizmeti sunan, yeni kurulan laboratuarı ile hastalarımızın hastaneye gitmesine gerek kalmadan en yakın Aile Sağlığı Merkezinde tahlillerini yaptırmasını sağlayan, tedavi hizmetleri yanında koruyucu hekimlik uygulamaları ile halkımızın sağlık seviyesini en üst düzeyde tutmaya çalışan, bunun için il genelinde tüm aşılamalar, bebek ve çocuklar ile gebelerimizin taramaları, kanser taramaları gibi hizmetler sunan bir kuruluştur.
         2013 yılı içerisinde poliklinik sayımız 1.183.848'tür. İlimizde 64.155  vatandaşımıza da aile hekimlerimizce gezici sağlık hizmeti sunulmakta ve doktorlarımız vatandaşlarımızın bulunduğu kırsal bölgeye giderek gezici sağlık hizmeti vermektedir.
Hastalığından dolayı evinden ayrılamayan yatalak, yaşlı, düşkün veya yeni operasyon geçirmiş hastaların evine giderek muayene, tahlil, pansuman, enjeksiyonları gerçekleştirilmekte; gerekiyorsa hastaneye taşıyarak muayeneleri ve yatışları sağlanmaktadır. Evde sağlık hizmeti verilmeye devam eden aktif hasta sayısı 1169 dur.
İl genelinde su kaynakları ve depoları ile ilgili olarak toplamda 26.641 izlem yapılmış ve ilgili mahalli birimlere bilgi akışı sağlanmıştır.
Personel ve tesis bazında da iyileştirmeler yapılmış; 2012 yılında 35 olan sağlık evi personel sayısı 54 e çıkarılmış; 25 Sağlık Evinin, 32 Aile Sağlığı Merkezi ve 2 TSM'nin    bakım onarımı yapılmış, engelli rampası eksiği olan tüm ASM'lere engelli düzenlemeleri yapılmış ve donanım eksikleri giderilmiştir.” Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder